Interviu cu Gabi Pecheanu de la As XX


– publicat în “Viaţa Liberă” pe 13 septembrie 2003 –

– Ce ne poţi spune despre tine?

– Am 25 de ani, sunt Vărsător. Vreau să cred că sunt un băiat de treabă, dar puţină lume ştie să aprecieze lucrul ăsta. Am învăţat din propriile greşeli că trebuie să fii de treabă doar cu cine merită, deşi în trecut nu făceam asta. În rest, sunt vesel, optimist (poate mai mult decât ar trebui), aşa cum mă ştie lumea de atâţia ani. Poate puţin mai matur.

– Ai fost însurat timp de opt luni. De ce ai divorţat?

– Dacă aş spune prea multe lucruri, nu aş fi corect cu ea. Am să spun doar că nu ne potriveam deloc. Am descoperit asta abia după câteva luni, când zarurile erau deja aruncate.

– Cum s-a „născut” As XX?

– În octombrie 1997 am format trupa împreuna cu Ciprian. După câteva luni, am cooptat-o pe Cristina.

– Pe atunci, „Dolly-Do” era casa voastră de producţie. De ce aţi reziliat contractul?

– Au fost nişte neînţelegeri. Noi am considerat că am fost plătiţi prea puţin faţă de cât meritam, şi am reziliat contractul pe cale amiabilă.

– De ce a lovit-o Nick de la N&D pe Cristina?

– Trebuia să cântăm „Inima te cheamă” împreună cu Sweet Kiss şi N&D. Cristina şi Ciprian au hotărât că e mai bine să facem piesa singuri. Nick, care nu e o persoană sociabilă şi nici diplomată, a hotarât că e mai bine să lovească o fată decât să rezolve altfel problema. Eu nu aş fi făcut asta în locul lui.

– De ce ai plecat din As XX?

– Soţia mea îşi băga nasul în prea multe lucruri. Cristina şi Ciprian au observat şi mi-au cerut să aleg între ei şi ea. Pentru prima dată, am ales-o pe ea în locul prietenilor. Lucru ce s-a dovedit a fi greşit. Nu prea au fost corecţi cu mine pentru că mi-au dat foarte puţin timp să mă decid. Ce e drept, pe atunci nu prea mă mai interesa muzica. Aveam alte preocupări.

– Apropo, ce reprezintă muzica pentru tine?

– O pasiune, un mod de a-mi umple timpul liber, care îmi aduce şi satisfacţii materiale.

– Cum a apărut trupa President?

– Am pornit la drum cu o concepţie greşită pentru că voiam să fac ceva în genul As XX. Dar mi-am dat seama că, dacă vrei să faci ceva ce s-a mai facut, nu o să ai succes. Am scos un album cu RBA, am compus câteva piese. M-a ajutat şi Bogdan Ioan de la „Box Studio”.

– Cum ai ajuns să lucrezi la „Box Studio”?

– Bogdan ştia că mă pricep să fac versuri, mi-a cerut să-i compun câteva pentru o piesă şi aşa ne-am împrietenit. Am început să mai vin pe la studio până într-o zi când Bogdan mi-a spus că, din acea zi, va trebui să consider că vin la muncă, nu în vizită. Am lucrat acolo un an, timp în care am învaţat foarte multe. Până să se angajeze Bogdan la Costi Ioniţă, el compunea muzica pentru majoritatea trupelor din Galaţi, iar eu, versurile. De când a plecat Bogdan la Constanţa, a trebuit să mă ocup singur de toate.

– Şi totuşi ai plecat de la „Box Studio”…

– Au aparut nişte neînţelegeri între mine, Bogdan şi Sofia, colega mea din trupa President. Fiind împreună, au început să se distanţeze de mine. Consider că certurile dintre mine şi Bogdan nu au apărut din cauza lui, ci din cauza Sofiei. El a făcut aşa cum am făcut eu pe vremuri, cu As XX.

– Cum s-a destrămat trupa President?

– Într-o zi a venit Sofia la mine şi mi-a spus că nu mai vrea să cânte. De fapt, ei i se propusese să facă parte din Elegance. În plus, nu îi plăcea ceea ce cânta pe când era în President. Am încercat să evit conflictele…

– Cum comentezi faptul că piesa „Mă vrei” a fetelor de la Elegance e copiată după „Sex” a trupei President?

– Melodia e înregistrată la Uniunea Compozitorilor pe numele meu. Am vrut să îi dau în judecată, dar mi-am dat seama că e o pierdere de timp. Probabil că nu sunt singurul căruia i s-a făcut aşa ceva.

– Cum ai ajuns să faci parte din As XX, din nou, alături de Cristina?

– După ce m-am despărţit de Sofia am sunat-o pe Cristina, i-am propus să cântăm împreună, iar ea a acceptat.

– De un an, prezinţi o emisiune la Mega TV. Cum s-a întâmplat?

– Am venit vara trecuta la emisiune pentru un interviu. După un timp, realizatorul mi-a propus să prezint o ediţie a emisiunii. De atunci am rămas prezentator.

– Ce nu îţi place în muzica românească?

– Nu-mi place că se fac piese ieftine, care se ascultă o săptămâna. Eu ascult Paraziţii, Cătălina Toma, BUG Mafia şi La Familia. Nu mă deranjează play-back-ul pentru că la un concert merg să mă distrez, nu să ascult o anumită formaţie. În ciuda faptului că şi eu am facut play-back de multe ori, cred că acesta se face nu numai din cauza sonorizării, ci şi din cauza incapacităţii trupelor de a susţine un spectacol live. Nu sunt eu în măsură să critic. Dacă nu-mi place, nu ascult.

– Cum stai cu dragostea?

– Am o prietenă de mai bine de o lună. O cheamă Nicoleta, cânta în trupa Triangle şi este aşa cum vreau eu.

– Dacă nu o să meargă lucrurile cu As XX, ce o să faci pe viitor?

– Nu ştiu. S-ar putea să lucrez la un studio din Bucureşti sau la unul din Galaţi, pe lângă „Dolly-Do”. Sau voi pleca în Spania. Dacă voi continua cu muzica, mi-ar plăcea să fac hip-hop. Dar nu hip-hop de cartier, ci pentru distracţie.

Reclame

2 răspunsuri to “Interviu cu Gabi Pecheanu de la As XX”

  1. Gabi nu te stiu personal decat de aproximativ 2 ani si pot spune ca esti un baiat super de treaba si ambitios…prea ambitios. Asta e un lucru bun, si iti va aduce multe beneficii. Salutare de la GooFyx Braila

    Apreciază

  2. bykyn_23 Says:

    salut unde pot sa vad clipul piesei president-sex

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: