Îngerii de lângă noi


– publicat în “Altă Viaţă Magazin” pe 23 aprilie 2005 –

De multe ori te întrebi ce e în neregulă cu viaţa ta. Norocul te-a părăsit şi nu ştii unde îl poţi găsi. Nimeni nu te înţelege iar singurătatea apasă fără milă peste fiinţa ta, chiar şi atunci când eşti înconjurat de prieteni sau familie. Toată viaţa ai fost închis în întunericul ce acum pare că izvorăşte din sufletul tău. Nu-ţi poţi găsi rostul în viaţă şi nici locul, oriunde te-ai afla. Simţi că aparţii unei alte lumi, pe aici eşti doar în trecere şi abia aştepţi să ajungi acasă, oriunde ar fi aceasta. Vrei să fii iubit şi apreciat, lumea să creadă în tine şi să te susţină. Încerci să te agăţi de cel mai mic ajutor dar, parcă între sufletul tău şi cele din jur există un zid nevăzut ce provoacă o durere fără margini. Unde e fericirea despre care vorbesc toţi?

Poate că nu ştii unde să o cauţi. Când ai privit ultima oară luna, cea care ne veghează visele? Când ai ascultat ultima oară cântecul păsărilor, a căror libertate o invidiezi de multe ori? Ai văzut cât de frumoasă poate fi o rază de soare privită printr-un strop de rouă? Sau zâmbetul inocent al unui copil pentru care viaţa nu poate fi altfel decât frumoasă? În încercarea de a lua viaţa în piept ai uitat de partea cea mai importantă – sufletul – cel pe care de multe ori simţi că l-ai pierdut.

Poate că ar trebui să începi să vezi îngerii de lângă noi. Nu ştii cum arată un înger? Îngerul este acea persoană al cărei chip este scăldat în lumină, atunci când totul din jur este scufundat în întuneric. Un înger este acea persoană în ochii căreia vezi cerul şi tot ce se ascunde în spatele lui, al cărei zâmbet îţi încălzeşte întreaga fiinţă, până în cele mai ascunse colţuri. Îngerul este acea persoană al cărei glas îţi face inima să tresară, amintindu-ţi că trăieşti.
Eu nu sunt un înger iar tu nu ai întâlnit nici unul.
Dar, oare, nu ai putea fi unul dintre ei?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: