Calea spre lumină


– publicat în “Altă Viaţă Magazin” pe 21 mai 2005 –

Te privesc şi nu-mi vine să cred că exişti. Să fii, oare, un vis răzleţ, evadat din propriul subconştient, ce a reuşit să treacă de bariera zorilor? Ori o rază timidă de soare oglindită într-un strop de rouă prelins pe o petală sângerie de trandafir? Sau o făptură coborâtă din Eden, asemenea nemuritorului Luceafăr, pentru a aduce fericirea unui suflet rătăcitor? Poate că eşti doar un miraj, o fantasmă ruptă din basme, un cântec surd de sirenă sau un miracol divin, în faţa căruia natura îşi îngenunchează măreţia.

Totuşi, îmi dau seama că exişti. Privirea ta, odinioară mai senină decât un răsărit, abia îţi mai poate reţine tristeţea. Sufletul îţi e captiv într-o colivie de cleştar, cu aripile frânte de vitregia sorţii. Durerea te înlănţuie, sorbindu-ţi flacăra vieţii. Lumina-ţi e mai întunecată ca nicicând iar timpul te separă de cei din jur printr-un voal rece şi înţepător. Te agăţi de o speranţă slăbită de iluzia fericirii. Viitorul se îndepărtează fulgerător, lăsând trecutul să-ţi invadeze prezentul. Ieri, acum e azi iar mâine nu mai există.

Dar, dacă ar fi altfel? Poate că drumul anevoios pe care l-ai ales, ce la început părea presărat cu crini, nu e calea cea dreaptă spre Lumină. Dacă, la naştere, ursitoarele ţi-au hărăzit un alt destin? Întunericul te poate încătuşa, dar nu-ţi poate răpi cea mai preţioasă comoară: sufletul. Fericirea nu e departe, aşteaptă numai să fie culeasă. Trebuie doar să-ţi întinzi aripile şi să zbori din nou, lăsând libertatea să te poarte printre nori, dincolo de vise. Nu lăsa scânteia din tine să se stingă. Preschimb-o în lumină şi lumina se va întoarce la tine, ori de câte ori vei simţi că te scufunzi.

Eu ştiu că ai să reuşeşti. Tu, însă, când ai să ştii?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: