La limita imaginaţiei


– publicat în “Altă Viaţă Magazin” între 11 iunie şi 2 iulie 2005 –

Episodul 1

Într-o dimensiune paralelă, într-un viitor nu foarte îndepărtat, Costi Ioniţă câştigă Eurovisionul cu punctaj maxim. Succesul se datorează faptului că artistul nostru a furat piesele celorlalţi participanţi, rămânând singur în concurs. El primeşte propuneri de colaborare din partea lui Eminem, Britney Spears şi Elton John, aflaţi într-o îngrijorătoare perioadă de declin. Costi refuză toate ofertele, preferând să lucreze cu Liza Minelli, cel mai în vogă sex-simbol al momentului. În România, Marian Vanghelie este ales preşedintele statului. El instaurează rapid dictatura, la cererea poporului.
Oţelul Galaţi câştigă Liga Campionilor, după ce a transferat vedetele Realului din Madrid. Drept urmare, Realul intră în faliment, retrogradând direct în divizia a treia. Dorinel Munteanu se transferă la gruparea spaniolă din milă, pentru a o ajuta, acceptând să fie plătit în lăzi cu capşune. Oţelul câştigă trofeul în urma loviturilor de departajare, în faţa unei echipe de amatori din Islanda. Pentru că a ratat un penalty, Ronaldo este trimis la echipa a doua urmând ca, din toamnă, să joace la juniori. Antrenorul gălăţenilor, Sir Alex Fergusson, îşi dă demisia, considerând că putea face mai mult pentru echipă. Costi câştigă trofeul de la Mamaia, prin aceeaşi metodă ca la Eurovision. Monica Anghel devine Miss România, devansând-o cu mult pe Mihaela Tatu (care, în sfârşit, acceptă să pozeze pentru Playboy). Clasându-se pe ultimul loc, Nicoleta Luciu renunţă la implanturile cu silicon şi se călugăreşte. Serialul „Numai iubirea” primeşte 8 premii Oscar, întrecând „Titanicul”. La festivitatea de premiere, Pepe o părăseşte pe Oana Zăvoranu, făcând public faptul că este îndrăgostit, de 5 ani, de Lucian Viziru. Costi câştigă şi „Cerbul de Aur”, printr-o metodă nouă. Concurenţii îi dau melodiile de bunăvoie, considerând că nu au nici o şansă. În urma acestei victorii, Costi primeşte titlul de „cel mai bun compozitor al tuturor timpurilor”, lăsându-i mult în urmă pe Bach, Mozart şi pe Horia Moculescu. Oţelul îl transferă pe Mutu, dându-i la schimb pe Beckham, Zidane şi Ronaldinho, ultimul venind la Galaţi în urma unui schimb cultural. Datorită ultimelor descoperiri ale tehnicii, lui Benone Sinulescu îi creşte părul. Este supranumit „băiatul cu părul de foc”, apare în mai multe reclame la şampoane şi detergenţi, dar se plictiseşte repede şi se apucă de jurnalism. Într-un târziu, ajunge în Irak şi nu se mai aude nimic de el.

Episodul 2

Într-o lume paralelă, nu cu mult diferită de a noastră, Ion Iliescu renunţă la politică şi înfiinţează o sectă. Gregorian Bivolaru se retrage din MISA şi aderă la noua grupare, fiind impresionat de doctrina „integrării în absolut nimic”. Dalai Lama este refuzat vehement şi declarat „persona non-grata”, pe motiv că vorbeşte engleza mai bine decât guru Ionel. Devenită cea mai importantă putere economico-militară din lume (după ce a tăiat Rusiei raţia de gaze şi electricitate), Basarabia declară război Statelor Unite. SUA capitulează, devenind colonie moldovenească. Pentru a se pune pe bune cu vecinii, România acordă titlul de „cel mai bun grup umoristic” Planetei Moldova. Vacanţa Mare şi Cârcotaşii ies în stradă pentru a protesta, dar sunt arestaţi şi deportaţi în Siberia. Bin Laden iese din ascunzătoare şi încearcă să deturneze un autobuz, dar este prins de „hingheri” şi amendat pentru că nu are bilet. În încercarea disperată de a prezenta controlorilor un abonament expirat, este condamnat la 30 de ani de închisoare. România învinge Brazilia la fotbal şi ajunge în finala Campionatului Mondial, unde este învinsă de Liechtenstein cu 7 la 0. În urma rezultatului umilitor, jucătorii cer să le fie schimbată naţionalitatea. Stelea este singurul care rămâne la echipă, căştigă următoarele două meciuri (în ultimul fiind chiar eliminat din minutul 27), dar se accidentează şi se retrage. Andreea Antonescu şi Andreea Bălan se împacă şi cântă din nou împreună. Proiectul nu are succes din cauza numărului mic de albume vândute: două. Cu toate astea, ele primesc discul de platină şi două cursuri gratuite de canto. Adrian Copilu’ Minune îl dă în judecată pe Michael Jackson, pentru hărţuire. În cele din urmă se împacă şi lansează împreună un album cu muzică de pahar. Michael nu reuşeşte să ajungă la lansare pentru că se dezintegrează pe drum, din vina unui gemuleţ deschis din avion. Oţelul câştigă Supercupa Europei dar meciul se întrerupe în minutul 60 din cauza dispariţiei mingii. În urma acestei victorii, fundaşii Nesta şi Cannavaro fug din Italia şi vin la Galaţi, cerând cu lacrimi în ochi să fie legitimaţi la echipa de la Dunăre. Sunt refuzaţi, în locul lor fiind acceptaţi doi tineri mult mai talentaţi, din Fălticeni şi din Chiraftei. La primul său concert în România, Jennifer Lopez este huiduită şi lovită cu roşii stricate pentru încercarea sa de a face play-back. Umilită, J. Lo se prezintă a doua zi la Palatul Cotroceni, pentru a-i cere scuze preşedintelui României. Bucuroasă că a primit iertarea, ea compune un album cu imnuri pentru ţara noastră, fiind ajutată la versuri de Adrian Păunescu. După 6 luni, cei doi fug împreună în Albania, unde se apucă de agricultură.

Episodul 3

Într-o dimensiune paralelă, Costi Ioniţă câştigă şi premiile MTV la categoriile „cel mai bun solist”, „cea mai bună solistă” şi „cel mai bun grup”. Fizz câştigă la mustaţă premiul pentru „cel mai bun rapper”, făcându-l pe 50 Cent să renunţe la muzică. Organizatorii îşi dau seama că au făcut o greşeală şi îi înmânează trofeul tot lui Costi. Este capturat Yeti în timp ce o agresează pe Andreea Marin. După cercetări amănunţite, omul zăpezilor se dovedeşte a fi Ion Ţiriac. Daniel Buzdugan renunţă la farsele prin telefon din cauza costului facturii telefonice. Rămas pe drumuri, el se angajează la Taraf TV, unde prezintă o emisiune gen „Abracadabra” şi „Marcă înregistrată”. Steven Spielberg îşi doreşte să regizeze „Numai iubirea”, care a ajuns deja la cel de-al 697-lea episod. Cererea sa este respinsă, dar i se oferă un post de cameraman la emisiunea „Monica”. Basarabia cucereşte China, Japonia şi sudul Coreei de Nord. NATO îşi exprimă dorinţa de aderare la Imperiul Moldovean. Jucătorii Oţelului câştigă Cupa Intercontinentală după ce, în timpul meciului, le dispare poarta. Spectatorii dau vina pe arbitraj, iar ai noştri refuză să schimbe terenul la pauză, din superstiţie. Gheorghe Funar este ales cetăţean de onoare al Ungariei. A doua zi este găsit spânzurat în propria locuinţă, înfăşurat în drapelul tricolor. Gică Petrescu renunţă la cântat şi se apucă de box thailandez, după ce, în prealabil, făcuse doi ani de balet şi popice. Intră în circuitul Local Kombat, devine campion al României şi se îndreaptă spre K1. Basarabia cucereşte Irakul, Israelul şi Egiptul. Evreii mută Cetatea Sfântă de la Ierusalim la Chişinău, iar ONU şi UE se pregătesc pentru aderarea la Imperiul Moldovenesc. Will Smith îi ia locul lui Cabral în „Băieţi buni”, după ce acesta din urmă şi-a anunţat dorinţa de a se apuca de hip-hop. După câteva săptămâni, Will este înlocuit de Guţă, din cauza lipsei sale de experienţă. I se oferă, totuşi, un rol secundar în „La bloc” şi o întâlnire cu Loredana Groza. Costi primeşte şi premiul „Grammy” pentru inventarea portativului cu zece note. România îi oferă Steaua de Aur, iar Angelina Jolie îl cere în căsătorie. Costi primeşte medalia, dar respinge oferta, din cauza horoscopului. În K1, Gică Petrescu îl face K.O. pe Tyson din prima rundă. De frică, campionul Bonjaski renunţă la titlu şi fuge în jungla amazoniană. Oţelul câştigă campionatul Italiei, Copa Libertadores şi Supercupa Turciei. Ajuns antrenor la Galaţi, Lăcătuş îl angajează pe Mourinho pe post de traducător. Paraziţii au o revelaţie şi renunţă la rap, abordând muzica bisericească. În scurt timp ajung la Vatican şi ocupă postul de Papă, prin rotaţie. Americanii mută Aria 51 lângă Tiraspol. Saddam reuşeşte să evadeze de acolo, dar se întoarce singur, dându-şi seama că a uitat să stingă lumina la plecare.

Episodul 4

Într-un univers paralel, FIFA şi UEFA aderă la Imperiul Basarabean. Nemaiavând ce câştiga în fotbal, Oţelul se îndreaptă spre alte sporturi, cucerind titlul de campioană mondială la baschet, polo şi biliard. Anda Adam lansează un album cu muzică de meditaţie şi i se dă voie să cânte la un bal al bobocilor, cu condiţia să îşi plătească singură biletul de intrare. Radu Anton Roman şi Mircea Radu prezintă împreună o emisiune ce se numeşte „Dormitorul lui Mircea Radu”. Proiectul are succes, dar cei doi încep să se certe în momentul în care Anton devine preferatul femeilor. Rămas pe drumuri, Busu intră în trupa Flamingo Boys, ajungând în scurt timp gigolo şi actor de filme XXX. Lui Adrian Năstase i se interzice accesul pe teritoriul Scoţiei după ce, la o vânătoare de iepuri, împuşcă din greşeală monstrul din Loch Ness. Este racolat imediat de KGB, dar renunţă în scurt timp, preferând să conducă reţeaua Al-Qaida. Maradona îşi exprimă public regretul că nu a apucat să joace pentru Oţelul. Gălăţenilor li se face milă şi îi oferă un post de băiat de mingi. Costi Ioniţă primeşte titlul de cavaler din partea reginei Marii Britanii, pentru reinventarea muzicii. Carmen Electra este salvată în ultimul moment după ce a înghiţit un tub de pastile, deoarece Costi i-a refuzat cererea în căsătorie. Gică Petrescu devine campion la box şi wrestling în America. Cu toate că i s-au oferit rolurile principale în „Terminator 4”, „Rambo 4” şi „Soldatul universal 4”, el preferă să joace într-un film indian. Daniela Gyorfi se înscrie la Teologie, devine membru CNA şi prezintă o emisiune culturală pe TVR 1, alături de Liviu Guţă. Oţelul îi primeşte înapoi pe Zidane şi pe Ronaldinho, la insistenţele părinţilor acestora. Cătălin Botezatu dă faliment după ce încearcă să creeze haine pentru copiii din Africa. Întors în România, el îşi deschide un magazin cu articole la 38 de mii şi două second-handuri. Datorită vecinătăţii cu Moldova, economia ţării noastre creşte simţitor, leul ajungând să se vândă la negru cu 40 de mii de euro. Dolarul dispare de pe piaţă şi nu mai poate fi întâlnit decât în unele zone din Antarctica şi Noua Guinee. România cumpără Germania şi Franţa pentru a le dărui Basarabiei, în semn de vasalitate. Elvis Presley îşi face apariţia doar pentru a-l felicita pe Costi şi pentru a-i oferi titlul de „regele rock’n’roll-ului”. Modestă din fire, majestatea sa acceptă cu greu, dar îi fură fostului rege toate melodiile, pe care le transformă în manele.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: