Scenetă înscenată 5 (DANSEZ PESTE TINE)Personaje : Ştefan Bănică Jr.

Olivia Steer

Ionuţ Iftimoaie

Monica Grosu

Arsenie Todiraş

Aliona Munteanu

Andreea Marin

(Emisiunea incepe cu Ştefan Bănică Jr. în prim-plan. )

Bănică Jr.: Salutare, oameni buni. Iată-ne prezenţi la emisiunea mea, cea mai tare din câte există. O să o depăşesc în rating şi pe nevastă-mea, ca să vadă ea cine e mai tare în casa aia. După ce v-am cântat 8 melodii, am să iau o scurtă pauză cât să danseze şi ăştia. Dar am să vă mai cânt după aceea încă 5, pentru că e emisiunea mea.

Olivia: Ştefan, sunt şi eu pe aici…

Bănică Jr.: Taci, tu, că e emisiunea MEA. Te-am luat pe lângă mine doar ca să zâmbeşti frumos şi să mă ajuţi să o fac geloasă pe nevastă-mea, ca să vadă ea cine e cel mai tare. Aici eu prezint, eu cânt, eu dansez, eu sunt filmat, eu iau banii de la sponsori.

Olivia: Dar vreau să spun şi eu ceva…

Bănică Jr.: Tot n-ai tăcut? Când o să ai valoarea mea, atunci o să vorbeşti. Până atunci, oameni buni, nu uitaţi să veniţi la concertele mele care sunt cele mai tari.

Olivia: Eu vroiam doar să te anunţ că n-am început încă emisiunea…

Bănică Jr.: Emisiunea asta începe când vreau eu, pentru că sunt cel mai tare. Hai că m-a enervat asta. Ce o să o dau eu afară… În fine, oameni buni, începe duelul. Aplauze pentru Ionuţ Iftimoaie şi Monica Grasu! Pardon, Grosu.

(Îşi fac apariţia pe scenă Iftimoaie şi partenera sa, Monica. )

Iftimoaie: Ciupanezule, unde-s ăia cu care mă duelez? Că îi sparg, să moară mama! Ca în K-1 îi ard…

Monica: Ionele, termin-o că nu e vorba de un duel din ăla. Domnu’ Elvis, spuneţi-i să se calmeze că e prea violent. De o săptămână mă bate încontinuu. (plânge)

Bănică Jr.: În primul rând, Ionuţ, calmează-te. În al doilea rând, fă, nu mai plânge că se umflă parchetul. În al treilea rând, nu uitaţi să cumpăraţi noul meu album.

Monica: Da’ cum să nu plâng, domnu’ Elvis? Că am rămas fără fond de ten de când îmi acopăr vânătăile…

Iftimoaie: Să vezi ce te pocnesc dacă mai comentezi! Îţi dau ca la Local Kombat. Un croşeu în ochi, un upercut în dinţi…

Bănică Jr.: Dacă nu tăceţi amândoi, mai cânt 3 melodii.

Iftimoaie: Atât îţi mai trebuie, să cânţi. Îţi fac microfonul ăla supozitor! Oricum, Ciupanezule, mi-ai plăcut în «Băieţi Buni». Da’ trebuia să-l arzi pe bronzatul ăla de Cabral, că prea se crede mare şmecher.

Bănică Jr.: O să mă fac că nu am auzit şi o să vă spun că Monica dansează în această seară pentru a împlini visul tatălui ei, care e bolnav.

Monica: De fapt, domnu’ Elvis Presley, eu sunt aici pentru că mi-a zis Ionuţ că mă bate dacă nu dansez cu el. Vrea să intre în «Flamingo Boys» şi pentru asta trebuie să arate la toţi ce bun dansator e.

Iftimoaie: Dacă nici acum nu mă primesc în trupă, îi sparg pe toţi. Începând cu Cornel Pansat, ăla…

Bănică Jr.: Aceasta este prima echipă, oameni buni. Aplauze pentru ei şi pentru cei cu care se vor duela, Arsenie Todiraş şi Aliona Munteanu!

(Apar pe scenă Aliona şi Arsenie, care vorbeşte la telefon.)

Arsenie: Alo, salut. Sunt eu, un haiduc. Da’ şini criedeai cî e, fă? Daniel Buzdugan di la Radio 21? În plus, di şi nu-mi răspunzi, fă, la iesemies? Sî mă… îniec în ochii tăi bieliţi, paraşuto! Alo… Alo, mamă, nu închidi! Mi-a închis…

Iftimoaie: Cu ăsta mă duelez eu? Mamă, uscatule, ce te-mprăştii pe aici… Praf te fac, de te trage Mutu pe nas!

Arsenie: Domnu’ Junior, spuniţî-i sî nu mă batî, cî nu pot sî mă duc la Iurovizâon cu obloani…

Bănică Jr.: Nu bate nimeni pe nimeni. Decât eu, pe toţi la rating. Aliona este actriţă la Teatrul de Păpuşi Gonflabile şi majoretă la meciurile de şah din Chişinău. Visul ei este de a deveni stripteusă profesionistă, iar emisiunea asta e doar un antrenament pentru viitoarea sa carieră. Aliona, de ce vrei să devii stripteusă?

Aliona: Fănele, io vriau sî strâng bani ca sî pot plieca din Chişânău. Cî ăştia pi aişea e săraci şi-mi bagî la budigăi numai bilieti neînvingătoari la loto şî etichieti di la sticlili di vodcă.

Monica: Măi, soro, se spune Pişinău, nu Chişânău. Doamne, ce mă seacă moldovenii ăştia care stâlcesc limba română!

Arsenie: Pânî vă lămuriţi voi, io vriau sî vă cânt un cântieşel di la mini din raion. I-auzâţi: Vrei sî plieşi da’ nu m-a nu m-a iei…

Iftimoaie:…să vezi ce ţi-o iei! Ciupanezule, ăsta cântă mai naşpa şi ca tine. Să vezi ce-l sparg pe bulangiul ăsta! Poligon de tragere îi fac în gură.

Monica: Domnu’ Elvis, spuneţi-i să se calmeze. Că iar îmi scapă vreuna de îmi înghit măselele. Apoi iar mă constip, că sunt măsele din ceramică, cu motive florale populare…

Bănică Jr.: În primul rând, nu uitaţi să-mi cumpăraţi ultimul album. De fapt, pe toate. În al doilea, tăceţi cu toţii că în emisiunea mea doar eu vorbesc! Iar voi dansaţi după cum vă cânt eu.

Arsenie: Domnu’ Submarin Bănică Junior, înainti sî înşiepim, am o întriebari pientru matali. Ştii cumva di şi plâng chitarili?

Iftimoaie: Pentru că le-am bătut eu! Ha-ha-ha, ce tare sunt! Cu o mână râd şi cu cealaltă te bat până te învineţesc.

Bănică Jr.: Apropo de chitare, oameni buni, nu uitaţi să veniţi la concertele mele ca să vedeţi cum fac play-back la chitară. Până atunci, puteţi începe să vă votaţi echipa favorită la unul din numerele afişate pe ecran. De fapt, votaţi la toate numerele, ca să strâng eu mai mulţi bani.

Monica: Ne votează lumea? Da’ ce, suntem în campanie electorală? Ionele, la ce emisiune m-ai adus? Eu nu vreau să candidez că nu suport politica! (plânge)

Iftimoaie: Taci, dragă, că dacă ne votează vreunul, îl ard numai din şpagat. Îi dau cu karata la ureche până face otită în gură.

Arsenie: Dacî tot ni voteazî lumea, io vriau sî mă votiezi la Iurovizâon, undi o sî partişip cu un remix oriental la „Dragostiea din tei”…

Bănică Jr.: Rog regia să le închidă microfoanele fraierilor, pardon, dansatorilor, şi să îl lase deschis doar pe al meu. Arsenie, ce dans aţi pregătit pentru duelul din această seară?

Arsenie: Noi am priegătit un dans speşial di la noi din ţarî. Sî chiamî “Dansul Maiahii”, cari i un amiestec întri baliet, kazaşioc, samba şî dansu’ ploii.

Aliona: Fănele, sî ştii cî io nu dansiez pi dijiaba. Dacî arunşi cu câţva parai în mini, o sî-ţî fac un dans în poală.

Bănică Jr.: Vii în pauză la mine în cabină, că n-am mărunt la mine. Oameni buni, haideţi să trecem acum şi la Monica, pe care o văd că a început deja să danseze.

Monica: Domnu’ Presley, eu de fapt fac aşa pentru că am nevoie la toaletă. Mi-a zis Ionel înainte de emisiune că mă bate de mă piş pe mine, şi în pauză a început să se ţină de cuvânt.

Olivia: Ştefan, eu propun să lăsăm fata să dea o fugă până la toaletă…

Bănică Jr.: Nu! Nimeni nu pleacă atunci când sunt eu pe scenă. Poate să se mai ţină 4 ore. Nerecunoscătoarea… În loc să-mi mulţumească pentru că are şansa unică de a fi văzută la televizor alături de mine, ea ce face? Se pişă pe emisiunea mea!

Arsenie: Domnu’ Marin Junior, io propun sî încheiem subiectu’, cî înşiepi sî mî apuşi şî pi mini nevoia la baie. Bini cî mi-am luat scutecul cu mini…

Bănică Jr.: Linişte! Că pierdem timpul timpul şi nu mai apuc să vă cânt ultimile mele 3 albume. Oameni buni, să înceapă duelul! Ionuţ, ce dans aţi pregătit?

Iftimoaie: Bă Ciupanezule, îţi zic pentru că îmi eşti simpatic. Noi am pregătit un dans popular, mai exact o bătută de la Moldova. Pe care am să o aplic, fireşte, unor moldoveni.

Bănică Jr.: Haideţi să vedem. Aplauze pentru ei, oameni buni! Şi pentru mine că tare talentat mai sunt…

(Iftimoaie sare în unghiul morţii direct în capul lui Arsenie, îl bate pe acesta dar şi pe Aliona, Monica, regizor, cameramani şi vreo 3 oameni din public.)

Iftimoaie: Luaţi de-aici! Aţi vrut duel, vă dau duel! Nu v-am spus că vă ard pe toţi? Maimuţoilor, mai puneţi-vă cu mine dacă va mănâncă. (se calmează) Mamă, ce m-am înfierbântat! Pe cine să mai bat, că i-am ars pe toţi? Şi abia mă încălzisem… Gata, ştiu! O să mă bat cu cel mai bun. Adică, cu mine.

(Îşi dă un picior în cap şi adoarme instantaneu.)

Bănică Jr.: Dobitocule, mi-ai stricat emisiunea! Ce mă fac acum? Era singura mea şansă să-mi fac reclamă la album şi să o bat în rating pe nevastă-mea…

Olivia: Ştefan, vreau să-ţi spun ceva…

Bănică Jr.: Tot n-ai tăcut? Doamne, ce mă stresează femeia asta! În fine, oameni buni, cum nu mai sunt participanţi la emisiune, îmi permit să câştig eu concursul. Oameni buni, aplauze pentru mine!

Olivia: Ştefan, eu nu plec de aici până nu mă laşi să îţi spun.

Bănică Jr.: Of… Mă omori cu zile! Zi mai repede că mai am de cântat vreo 25 de melodii.

Olivia: Am un mic cadou pentru tine, că tot eşti tu marele câştigător al concursului nostru. Eşti pregătit?

Bănică Jr.: Da, fă, normal. Întotdeauna sunt.

Olivia: Uită-te, te rog, la uşa care se va deschide în câteva secunde. Ştefan, surprize, surprize! Soţia ta e aici!

(Apare pe scenă Andreea Marin.)

Andreea: Aici erai, băi amărâtule? Iar te joci de-a televiziunea? Eu te-am trimis în piaţă şi tu ce faci? Ţi-am zis să nu ieşi din casă, să stai acolo şi să îmi înregistrezi emisiunea pe casetă video? Treci mai repede acasă, boule! Să vezi ce îţi fac eu când ajungem…

(Îi dă 2 capace lui Bănică Jr, îl ia de ureche şi îl târâie afară de pe platou.)

Olivia: Doamnelor şi domnilor, aici se încheie emisiunea MEA. Vă mulţumesc pentru atenţie şi vă aştept în toamnă, cu un nou coleg. Până atunci, gândiţi liber. Noapte bună, tuturor!

(Aplauze. Emisiunea se încheie cu zâmbetul Oliviei în prim-plan.)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: