„Proorocul” Iliuţă


iliutza-la-otv

Ca să nu spună cineva că nu am o oarecare protecţie divină, am fost îndrumat astăzi de către forţe superioare şi necunoscute mie către iluminare spirituală. Astfel, am ajuns aparent întâmplător pe site-ul profetului” Iliuţă, cel care ne plictiseşte pe toate posturile TV româneşti de la o vreme. E drept că prezicerile lui nu ar fi stârnit invidia profeţilor biblici ca Ilie, Ioan, Isaia, Daniel, Moise sau Ezechiel, dar trebuie să recunoaştem faptul că Iliuţă se aseamănă puţin cu Nostradamus. Măcar prin faptul că au aceeaşi exprimare mai mult greoaie şi neînţeleasă decât mistică. Totuşi Nostradamus a fost un om învăţat şi ar fi jignitoare pentru el comparaţia cu unul care pare abia scos din canal şi aruncat în garsoniera lui Diaconescu. Dar probabil acum nu îi pasă prea mult de asta. Măcar pentru simplul fapt că e mort.

iliutza

Site-ul lui Iliuţă e de-a dreptul şocant. Doar pentru faptul că un semianalfabet se aventurează în a scrie fraze întregi. Trecem cu vederea separarea subiectului de predicat prin virgulă, cuvântul mostereste (inexistent în limba română) sau majusculele aruncate acolo unde nu e cazul. Dar parcă prinţesa Daiana se numea totuşi Diana. Cel puţin asta ştie mintea mea ignorantă şi neatinsă de harul divin.

Un alt aspect extrem de straniu pare a fi faptul că nu am vizitat pagina de mai sus decât o dată, dar aceasta m-a anunţat că sunt la a şasea vizită. Ciudat? Bineînţeles, dar există totuşi o explicaţie logică. Folosind metoda lui Iisus Hristos de a înmulţi pâinile şi peştii, Iliuţă a reuşit să înmulţească numărul de vizite, în speranţa că site-ul său se va lipi de nişte sponsori care să-l scoată din foame. Gura profetului adevăr grăieşte, dar numai după ce mănâncă şi ea ceva. Că şi aleşii Domnului au nevoie de mâncare, contrar credinţelor populare.

Iar despre prezicerile din colţul din stânga sus nu pot spune mare lucru. Deoarece m-au înfricoşat peste măsură. Recunosc că nu am înţeles nimic dar, dacă proorocul a considerat că este mai bine să le scrie codat, înseamnă că e de rău. Ne aşteaptă vremuri foarte grele, eventual o apocalipsă sau naşterea unui nou Iliuţă.

iliutza-4

Nici rubrica Contact! nu stă foarte bine, dar măcar am învăţat lucruri noi. Existenţa cuvintelor „alceva” şi „aceasata”. Faptul că “id-urile nu-i aparţine lui Iliuţă” (nu-i aparţin, bă, că e” mai multe!!!). Dar şi că nu ni se „v-a răspunde” dacă dăm bip sau sms. Aici are dreptate (mai puţin prin cratima pusă când nu trebuie), pentru că am dat un bip la numărul din 13 cifre şi n-am fost sunat înapoi. Poate ar fi trebuit să-l sun şi să-i cer să ghicească cine sunt, doar pentru a-i verifica abilităţile de neclarvăzător. Sau ce s-o mai crede el…

.

Nu mă interesează dacă Iliuţă are sau nu puteri parapshihoextrasenzorialosupranaturalomentale. Dar oamenii ar trebui să deschidă ochii şi să nu mai creadă în asemenea “profeţi” trimişi de Dumnezeu, dar veniţi pe conductă. E drept că împărăţia cerurilor e a celor săraci cu duhul, dar n-aş crede că Dumnezeu ne-a trimis pe unul care abia leagă două cuvinte, pentru a ne ghici viitorul şi a ne taxa cu 1,19 euro pe minut. Şi nu la Trinitas TV sau în alt loc religios, ci la televiziunea cu mai mulţi morţi decât lăsa în urmă Rambo când se plimba prin Vietnam. Iar dacă aşa arată un adevărat Mesia, atunci înţeleg de ce romanii l-au crucificat pe Iisus.

România, trezeşte-te! Că somnul raţiunii naşte în direct numai astfel de monştri.


Anunțuri

6 răspunsuri to “„Proorocul” Iliuţă”

 1. lolissima Says:

  esti genial, foarte tare 🙂
  ce dragut ca ai revenit

  Apreciază

 2. Genial e doar Iliuţă. Eu doar mă bucur să fiu contemporan cu un asemenea şarlatan. Pardon, Mesia modern. Când Iliuţă va fi crucificat de către ignoranţi, eu îi voi sta alături. Mai exact, la dreapta lui. Şi dacă nici din poziţia aia nu-l nimeresc cu pietre, încerc cu dinamită.
  Ce drăguţ că te-am regăsit. 🙂

  Apreciază

 3. io man Says:

  Hai pretene ca ai si tu o greseala 😛 . Citat: „(mai puţin prin cratima pusă când nu trebuie) „. Corect e „unde”, nu „cand” !

  Apreciază

 4. Depinde cum interpretezi. După principiul „când trebuie să facă ceva, nu face”, se poate spune şi „când trebuie să pună cratimă, nu o face”. Prin urmare nu e o greşeală, ci un punct de vedere diferit.

  Apreciază

 5. Ai uitat sa subliniezi si „v-a”. Corect e „nu vi se va raspunde”. Parerea mea e ca-ti pierzi timpul cu asemenea oligofreni. Mare pacat ca internetul e deschis pentru TOTI, caci parca prea multi analfabeti se agita pe el pt. a fi bagati in seama… 😦

  Apreciază

 6. Da, am uitat sa subliniez si asta. Stiu cum se scrie corect, ca dovada am si scris despre greseala asta, dar… am uitat s-o subliniez. Ca asa se intampla cu o minte neatinsa de harul divin – functioneaza mai lent. Oricum, mersi pentru ca mi-ai atras atentia.
  Pe vremea aia aveam mult timp de pierdut, asa ca mi-am permis sa-mi exprim „ignorantza” fatza de unul dintre alesii Domnului, al 13-lea Apostol, Nostradamus Reloaded, Oracolul din Delphir’ar mama lui sa fie, sau cum s-o mai autointitula oligofrenul. Sau poate, in adancul subconstientului meu, speram ca-mi voi gasi mantuirea daca ajut pe unul dintre trimisii Domnului (Dan), fie doar si prin putina reclama gratuita. Ca intortocheate sunt caile Domnului dar pline de asemenea… fericiti cu duhul.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: