Codul Bibliei


Diavolul foloseşte şi Scriptura când vrea să-şi atingă scopul.” – William Shakespeare

Sir Isaac Newton era încredinţat că în Biblie există un cod secret care dezvăluie viitorul. A învăţat limba ebraică şi şi-a petrecut jumătate din viaţă încercând să descopere acel cod. După spusele biografului său, John Maynard Keynes, Newton credea nu doar în existenţa unui cod al Bibliei, ci şi în unul al Universului. Pentru el, Universul era o „criptogramă alcătuită de Atotputernicul”.

Codul Bibliei a apărut în discuţie şi în secolul al VIII-lea, când un cărturar numit Geniul din Vilna scria că: „Rânduiala este că tot ce a fost, este şi va fi până la sfârşitul vremii e inclus în Tora, de la primul până la ultimul cuvânt. Şi nu doar într-un sens general, ci cu amănunte despre fiecare neam şi despre fiecare fiinţă omenească în parte, şi amănunte la amănunte despre tot ce i s-a întâmplat din ziua naşterii sale până la săvârşirea sa din viaţă.

Deşi numărul celor care credeau în existenţa unui cod biblic era mult mai mare, nimeni nu a reuşit să aducă măcar cea mai mică dovadă care să ateste acest lucru. Până în anii 1950, când rabinul slovac Chaim Michael Dov Weissmandl a găsit primul indiciu. El a observat că, dacă sărea câte 50 de litere, găsea înscris cuvântul Tora la începutul capitolelor Facerea, Ieşirea, Numerii şi Deuteronomul. Deşi acest lucru nu era o descifrare a codului, măcar a fost primul indiciu care să ateste existenţa sa.

Inspirat de vorbele Geniului din Vilna şi de rabinul Weissmandl, matematicianul israelit Eliyahu Rips a descoperit în 1985 mult căutatul cod, după ce a introdus în calculator Biblia scrisă în ebraică. Fizicianul Doron Witytum l-a ajutat pe Rips, completând modelul matematic. Rezultatele studiilor au fost publicate în 1997 de americanul Michael Drosnin, sub numele Codul Bibliei. Drosnin afirma că respectivul cod a fost confirmat de matematicieni de renume de la Yale, Harvard şi Universitatea Ebraică, a fost verificat de un specialist în cifruri şi coduri din Ministerul Apărării al Statelor Unite şi a trecut cu succes prin trei expertize efectuate de specialişti la care a apelat o importantă revistă de matematică din S.U.A. În Biblie este codat absolut orice eveniment din istoria lumii, indiferent cât de infim ar fi acesta, şi orice persoană care a trăit sau va trăi vreodată pe Pământ. În Biblie au fost ascunse asasinarea lui Yitzhak Rabin, scandalul Watergate, aselenizarea din 1969, teoria relativităţii a lui Einstein, criza financiară, războaie şi multe alte evenimente. Toate, dacă e să-i dăm crezare lui Drosnin. De exemplu, Amir era codificat în acelaşi loc cu Yitzhak Rabin şi „asasin va asasina”. Cuvintele „ucigaşul a ucis” apăreau în textul curent al Bibliei, în acelaşi verset în care numele Amir apărea în textul ascuns. Tot în acelaşi verset, textul ascuns menţiona: „el a lovit, l-a ucis pe premier”. Amir, ucigaşul lui Rabin, era chiar identificat: „ucigaşul său, unul dintre ai săi, cel care s-a apropiat.” Einstein apare ascuns în Biblie cu „s-a prezis o persoană cu mintea ageră”, „ştiinţă”, „o nouă şi excelentă înţelegere”, „el a răsturnat realitatea prezentă” şi „teoria relativităţii”. Ba chiar este codat şi motivul dispariţiei dinozaurilor: în capitolul 1 al Facerii scrie: „şi a făcut Dumnezeu marele Tanin”. Cuvântul ebraic tanin înseamnă dragon sau monstru şi apare intersectând cuvântul dinozaur, imediat deasupra termenului asteroid. Michael Drosnin susţine că până şi cuvântul calculator apare de şase ori în textul curent al Bibliei, ascuns în interiorul cuvântului ebraic pentru cuget. Patru din cele şase se află în versetele din Ieşirea care descriu construirea Chivotului Legământului. O dată apare acolo unde Yahweh spune că va face lucruri cum n-au fost în tot Pământul. În Ieşirea 32:16, unde în textul curent este scris „Tablele acestea erau lucrul lui Dumnezeu şi scrierea era scrierea lui Dumnezeu, săpată pe table”, codul spune: „S-a făcut pe calculator”. Deşi Rips consideră că acest cod a fost creat de Yahweh şi înmânat lui Moise, Drosnin crede că autorii sunt nişte extratereştri care aveau puterea de a vedea viitorul, dar nu şi de a-l schimba. Drept pentru care au lăsat oamenilor avertismente ascunse într-o carte sfântă.

Deşi cartea lui Drosnin a devenit un bestseller şi mulţi au acceptat existenţa acestui cod ascuns în Biblie, sunt câteva amănunte care indică faptul că totul este o mare minciună. Să reţinem faptul că Michael Drosnin, cel care a popularizat acest cod prin cartea sa, susţine că absolut toate evenimentele care au avut şi care vor avea loc sunt înscrise în Biblie. Cu toate acestea, sintagma „colaps economic” este codificată o singură dată, în 1929. De ce nu apare şi criza mondială din 2008? Sau cea care se pregăteşte să izbucnească acum? „Război mondial” este codat o singură dată. Dar noi am avut două până acum. Însă codul nu se referă la primele două, ci la al treilea. „Război mondial” şi  „holocaust atomic” se regăsesc împreună cu anii 2000 şi 2006. De ce codul nu aminteşte cele două războaie mondiale, dacă tot conţine toate evenimentele care au avut loc până acum? De ce nu aminteşte de holocaustul atomic de la Hiroshima si Nagasaki? Dacă există codul într-adevăr şi a fost lăsat oamenilor de Yahweh sau de extratereştri, cum de nu este exact? Nici în 2000, nici în 2006, nu a avut loc vreun război mondial. Ca să nu mai vorbim de holocaust atomic. Iar aceasta nu este singura dată când „codul” greşeşte. Codul spune că, în 1996, oraşul Tokyo trebuia să fie evacuat din cauza unor plăgi, cianură şi virusul Ebola, aduse cu elicopterul. Deşi Shoko Asahara, conducătorul sectei Aum Shinrikyo plănuia aşa ceva, evenimentul prezis de cod nu a avut loc. Codul spune că în 2010 trebuia să aibă loc un mare cutremur în Los Angeles, iar în 2000 sau 2006 în China. Nu a avut loc acest mare cutremur în niciunul dintre aceşti ani, nici în Los Angeles, nici în China. Codul mai spune că vor fi mari cutremure în 2000, 2014 şi 2113. Cum în anul 2000 nu am avut parte de aşa ceva, sunt mari şanse să nu avem nici în ceilalţi doi ani prezişi. Codul susţinea că în 2006 trebuia să fim loviţi de un „obiect asemănător unei stele”. Din câte ştim cu toţii, nu s-a întâmplat acest lucru. Pentru anii 2010 şi 2012, codul a proorocit lovirea unei comete de planeta noastră. În 2010 erau preconizate „zile de groază”, „deznădejde” şi „întuneric”, iar în 2012 „Pământ nimicit”. Cum nu s-a întâmplat acest lucru în 2010, ceva îmi spune că nu se va întâmpla nici în 2012.

O altă eroare a acestui aşa-zis cod al Bibliei este distrugerea dinozaurilor de către un asteroid. Deşi aceasta este varianta oficială a oamenilor de ştiinţă, cei cu ceva neuroni nu pot accepta această ipoteză. Un asteroid nu putea distruge doar reptilele mari, apoi să cauzeze transformarea speciilor supravieţuitoare în alte specii. De exemplu, dacă ordinul primatelor exista acum 70 de milioane de ani (aşa cum susţin oamenii de ştiinţă) şi există şi astăzi, este evident că primatele nu au fost distruse acum 65 de milioane de ani, împreună cu dinozaurii. Ipoteza nimicirii dinozaurilor de către un asteroid are numeroase lacune, care depăşesc până şi barierele logicii sau ale bunului simţ. Orice entitate superioară care ar fi inclus această informaţie în cod ori ar fi fost ignorantă, ori mincinoasă. Cel mai probabil este vorba doar de părerea personală a autorului cărţii, nicidecum de un mesaj lăsat oamenilor de către forţe superioare.

Pentru a exista un cod în Biblie ar trebui ca toate cărţile ei să fi fost scrise în acelaşi timp, aşa cum susţine Drosnin. De aceea dă ca exemplu faptul că evreii nu au voie să schimbe nici măcar un singur cuvânt din cartea lor sfântă: deoarece astfel nu s-ar putea accesa codul. Lucru absolut logic, de altfel. Dacă ar exista un cod pentru toată Biblia, ar fi trebuit ca toate cărţile ei să fi fost scrise în acelaşi timp. E drept că tradiţia evreiască susţine că Moise a scris primele cinci cărţi ale Vechiului Testament, însă celelalte ar fi fost scrise mult mai târziu, de diferite persoane, în diferite perioade de timp. Dar cum s-a demonstrat de multe ori că nici Moise, nici alţi patriarhi nu au scris vreo carte a Vechiului Testament, ci toate au fost concepute de preoţii lui Ezdra după exilul babilonian, apare posibilitatea ca respectivul cod, dacă ar fi existat, să fi putut fi implementat. Dacă Vechiul Testament a fost scris în acelaşi timp, şi nu în perioade diferite, ar putea exista un cod ascuns în spatele scripturilor. Însă Drosnin susţine că există un cod în întreaga Biblie, nu doar în Vechiul Testament. În cartea lui, Apocalipsa după Ioan din Noul Testament joacă un rol foarte important. Acolo susţine el că a găsit numeroase detalii despre apocalipsa care ni se pregăteşte în curând. După cum am spus mai devreme, la fel şi Drosnin, pentru a exista un cod în Biblie ar trebui ca toate cărţile din care este compusă să fi fost scrise în acelaşi timp, nu în perioade diferite. Sunt mari şansele ca Vechiul Testament să fi fost conceput într-o singură perioadă, nu în mai multe, însă Noul Testament a fost redactat câteva secole mai târziu. Nu încape nicio îndoială că Vechiul Testament a fost scris înainte de Iisus, iar Noul Testament după el. Prin urmare, Biblia a fost scrisă în perioade diferite, ceea ce exclude posibilitatea existenţei unui cod în spatele cuvintelor ei. Bineînţeles, apărătorii acestei idei pot susţine că acea entitate superioară a creat codul şi toate cărţile Bibliei, dar le-a dictat patriarhilor, profeţilor şi apostolilor câte o pare, în diferite perioade. Dar de ce ar fi făcut asta? Această variantă ar fi fost una inutilă şi probabil periculoasă, ţinând cont că, fiind mai multe scripturi şi mai mulţi autori, dacă dispărea o singură carte, codul ar fi devenit ineficient. În plus, scripturile evreilor au fost mult mai multe, cele care formează Biblia fiind alese la Conciliul de la Nicea în anul 325. Aşadar, trebuie să presupunem că creatorul codului ştia ce cărţi vor fi incluse în Biblie şi a ales să introducă respectivul cod doar în ele. O idee atât de aberantă încât nu merită dezbătută prea mult. Biblia nu putea fi compusă de o singură entitate şi dictată celor pe care îi considerăm autorii de drept, măcar pentru faptul că se observă clar stiluri diferite de exprimare. Acesta este motivul pentru care cercetătorii au stabilit că Vechiul Testament este compus din patru surse. De altfel, mulţi au criticat cartea lui Drosnin, printre care se numără matematicianul australian Brendan McKay, matematicienii israeliţi Dror Bar-Natan şi Gil Kalai sau psihologul israelit Maya Bar-Hillel. Aceştia au demonstrat că Drosnin şi Rips au trişat în demonstraţiile lor iar codul Bibliei este o mare minciună.

Dacă acest cod e doar o invenţie, cine ar avea ceva de câştigat de pe urma acestui lucru? În primul rând evreii. Dacă ar fi acceptată ideea că Biblia ascunde un cod ce conţine informaţii despre toate evenimentele trecute şi viitoare, nimeni nu ar mai putea să se îndoiască de sacralitatea acestei cărţi, implicit a religiei iudaice. Prin urmare, dovada că Biblia este singura carte ce conţine un astfel de cod este dovada că într-adevăr evreii sunt poporul ales. Acceptând ideea existenţei codului biblic ar însemna să acceptăm ideea superiorităţii evreilor şi tot ceea ce implică acest lucru. Iar codul biblic este una dintre multele încercări ale evreilor de a-şi impune în toată lumea religia, dumnezeul şi titulatura de „popor ales”. Hitler este condamnat şi astăzi pentru îndrăzneala de a considera rasa ariană superioară celorlalte rase. Însă îndrăzneala evreilor este acceptată, măcar din teama de a nu fi acuzaţi de antisemitism. Din păcate…

Michael Drosnin nu este un simplu jurnalist, aşa cum suntem tentaţi să credem. După cum a recunoscut în cartea sa, printre persoanele cu care ţinea legătura se numără prim-miniştrii israeliţi Yitzhak Rabin, Shimon Peres şi Benjamin Netanyahu, Dore Gold – consilierul premierului Netanyahu pentru securitatea naţională, Danny Yatom – şeful Mossadului (serviciul secret israelian), generalul Isaac Ben-Israel – şeful Departamentului ştiinţific al Ministerului Apărării israeliene, generalul Uri Saguy – şeful Contraspionajului militar israelian, poetul Chaim Guri – prieten apropiat al premierului Rabin şi istoricul Ben-Zion Netanyahu – tatăl şi consilierul premierului Netanyahu. Cu unii dintre aceştia, Drosnin s-a întâlnit constant şi a avut numeroase discuţii telefonice. Cu alţii, contactul s-a rezumat doar la câteva scrisori. Ţinând cont că jurnalistul american Michael Drosnin avea acces la cel mai înalt nivel, putem presupune că era un prieten al israeliţilor. Numeroasele sale drumuri din Statele Unite până în Israel şi înapoi au costat destul de mult. Cum un salariu de jurnalist nu cred că acoperă toate aceste cheltuieli iar drumurile sale nu au fost în interes de serviciu (ca să presupunem că ziarul la care lucra i-ar fi decontat cheltuielile), tragem concluzia ori că Drosnin avea destui bani, ori că a fost finanţat. Dacă era o persoană bogată, e greu de crezut că ar fi practicat meseria de jurnalist (în cel mai rău caz putea să-şi cumpere sau să-şi înfiinţeze o publicaţie). În acest caz, rămâne doar varianta sponsorizării. Cum cei care ar fi avut cel mai mult de căştigat de pe urma apariţiei cărţii Codul Bibliei ar fi fost evreii în general şi israeliţii în special, deducem cu uşurinţă cine a finanţat din umbră cercetările lui Michael Drosnin. Aşa se explică şi accesul la oficialităţile israelite, dar şi faptul că, deşi Drosnin se autodeclară de multe ori ateu (pentru a ne convinge de imparţialitatea sa), numeşte de câteva ori Ierusalimul oraşul sfânt iar Biblia, cartea sfântă. Nu ştiu ce părere au ateii dar n-am întâlnit niciunul până acum care să considere sfinte Biblia şi Ierusalimul. Dar poate n-am întâlnit eu iar ei există.

După Codul Bibliei, Codul Piramidelor, Codul lui Da Vinci sau Codul lui Oreste, tragem concluzia că întreaga noastră existenţă e codificată. Bine că se găsesc mulţi „spărgători de coduri” care ne oferă decodorul „potrivit”. Cu toate că aş prefera unul pentru HBO…

12 răspunsuri to “Codul Bibliei”

  1. Cred ca orice „piesa” din lumea inconjuratoare contine intr-un fel sau altul informatia codificata a intregului… Atomul de exemplu contine universul in miniatura, iar codul genetic contine „posibilitatile” biologice ale fiecarei specii si nu numai!
    In ceea ce priveste Biblia, avem doua posibilitati: fie ea este o cronica, un document istoric, sau este un document divin, care contine coduri si informatii accesibile doar unor initiati! In prima varianta, nu este nimic special; este ceea ce fiecare din noi poate intelege din ea si in acelasi timp o colectie de texte care au fost supuse multor influente si prelucrari de-a lungul timpului. In cea de-a doua varianta, in care Biblia este pastratoarea unui cod si a unor mesaje divine, este cat se poate de clar ca poporul ales nu este cel evreu! Adica avand scrieri codificate asupra viitorului (sic!) cat si mesaje direct de la sursa divina si totusi sa te preocupe banul si dominatia lumii care acolo unde nu se poate face cu banii se face cu armele, tine de „codasii civilizatiei umane” si nu de „purtatorii stindardului”. In ultima vreme pietele au dictat demisia unor prim ministrii cat si oportunitatea desfasurarii unor razboaie in Irak, Afganistan si Libia. Repet, daca avand informatii atat de pretioase evreii persista in ceea ce fac acum, rezulta clar inferioritatea de cultura si civilizatie fata de toate celelalte popoare care vor sa traiasca in matca lor geografica fara a-i exploata pe ceilalti; mai mult chiar ca liderii lor nu au opozitie decat in sensul criticii ca se misca prea incet, ca nu sunt suficient de agresivi – niciodata ca drumul pe care se merge ar fi gresit.
    Si poate tocmai de aceea, povestea cu poporul ales este doar un mit ca atatea altele, pe care si le-au insusit si carora le-au devenit tributari. Nimic de condamnat si nimic de laudat, fara vinovatie sau merite, un popor creste prin mituri si traditii pentru a ajunge sa numai depinda de trecut si nicidecum pentru a-si impune mostenirea istorica, celorlalti… sau cel putin asa cred ca ar fi firesc!
    Felicitari pentru articol si pentru documentarea solida! A fost o reala placere sa-l parcurg. Numai bine!

    Apreciază

  2. Sunt sigur că fiecare „piesă” din lumea înconjurătoare conţine o informaţie codificată. Însă noi nu am reuşit nici măcar să identificăm toate codurile, darămite să le decodificăm. Cel mai bun exemplu ar fi ADN-ul, care este posibil să conţină toate informaţiile pe care le căutăm de când ne-am dat seama că religiile nu au toate răspunsurile. Cel mai probabil, nu suntem lăsaţi să aflăm adevărul, oricât de mult ne-am chinui. Tocmai de aceea apare manipularea din toate părţile, atât mistico-religioase cât şi ştiinţifice, ca să ne îndepărteze de adevăr. În sprijinul acestei idei, îmi permit să citez Evanghelia gnostică după Filip: „Multe lucruri din lume voiesc ca părţile lor dinlăuntru să fie tăinuite, spre a sta drept şi a trăi […] Câtă vreme rădăcina răutăţii e ascunsă, este puternică. Dar când e descoperită, este nimicită. Când ea iese la iveală, piere.”
    Felicitări pentru pasiunea cu care îţi susţii punctul de vedere. Mai rar argumente logice şi de bun simţ.

    Apreciază

  3. ..in sensul celor spuse de tine mai sus, cred ca este mai comod sa umblam dupa secrete si coduri decat sa privim adevarurile simple, de fiecare zi a caror frumusete se „developeaza” sub ochii nostrii!!! Daca vorbesc despre empatie, incredere, compasiune si dragoste (despre felul in care ele ma ating, nu doar la modul teoretic), desi ele apartin realitatii de fiecare zi, voi fi ignorat, in cel mai bun caz, sau inconjurat de cativa habotnici care vor descoperii o gramada de trimiteri biblice, teorii religioase si definitii si vor acoperi totul cu nimic…
    Daca voi indica o punte intre un text biblic si o realitate cotidiana insa, distrugand astfel o sursa de „mister” – de fapt de manipulare, atunci nu voi mai fi ignorat, dar nici bine nu-mi va merge…
    De exemplu Filip in randurile citate de tine, spune atat de clar ca un adevar traieste indiferent daca il ascundem sau il scoatem la lumina; rautatea insa, odata deconspirata, va muri. Se poate face o paralela cu intunericul: exista cat timp este ascuns; o simpla lumanare aprinsa il anihileaza…
    Desigur aici este momentul ingroparii in citate si teorii, altfel am putea vedea ca Viata si Adevarul ne guverneaza si ne contin indiferent de codurile, ritualurile, fitele, secretele si paranoia celor care se considera „initiati” si desigur cu drept deplin asupra „cascavalului” pe care chiar Creatorul l-a rezervat domniilor lor… Chestia asta cu lumea care apartine tuturor nu numai ca proprietate dar si ca responsabilitate in a o pastra, cred ca scapa multora.
    Multumesc pentru aprecieri si iti doresc o zi buna!

    Apreciază

  4. De fapt, şi eu caut secrete şi coduri. Chiar am impresia că am „decodificat” mitologia. Cu toate astea, nu ignor adevărurile simple, de fiecare zi. Însă vreau să ştiu pe ce lume trăiesc şi că răspunsul se află în multitudinea de religii actuale şi dispărute alături de descoperiri ştiinţifice reale, de orice fel, ca piese într-un puzzle enorm. Cel mai probabil nu voi putea identifica niciodată toate aceste piese şi nu le voi putea alipi cât să formeze întreaga imagine. Însă mi se pare firesc să încerc, oricât de bine ar fi ascuns adevărul şi oricât de multe piese lipsesc din respectivul puzzle.
    Filip nu se referea la adevăr în acel citat, ci la multe lucruri care vor supravieţui atât timp cât anumite părţi din ele rămân ascunse. Deşi spune în aceeaşi evanghelie că „Ignoranţa este robie. Cunoaşterea e libertate”, cu câteva versete în urmă afirma că „Adevărul este un devorator de viaţă”. Referitor la adevăr, Iisus spunea în Evanghelia după Toma (tot gnostică) că „Nimic nu este tăinuit încât să nu fie descoperit şi nimic nu este acoperit, care în cele din urmă să nu fie descoperit”. De aici se poate înţelege că adevărul trăieşte indiferent dacă este tăinuit sau descoperit.
    Ai dreptate când spui că vei fi ignorat dacă vei vorbi despre acele sentimente. Din păcate, oamenii caută tot mai mult alte lucruri. Sexualitate, violenţă şi misticism. Pe de o parte este de înţeles de ce oamenii caută răspunsuri în religii sau ocultism. Disperarea unei vieţi nesatisfăcătoare îi împinge spre aceste lucruri, care le oferă măcar teoretic o salvare supranaturală. Însă să închizi ochii la ceea ce este în jur şi să-l deschizi doar pe „al treilea” nu este un mod de viaţă sănătos, ci o rupere de realitate. Şi nu cred că pentru asta ne-a fost dată viaţa.

    Apreciază

  5. …ai dreptate, Filip nu se refera la adevar ci la un principiu universal…De ce cuvintele lui au trezit in mine alte ecouri, ramane sa caut…
    In privinta sexualitatii am o nedumerire: de ce trebuie sa fie atat de violenta??? E ca si cu alimentatia: am intalnit oameni suferind de obezitate morbida; altii, din ce in ce mai multi, anorexici! Unii o iau pe panta „spiritualitatii” si isi neaga sexualitatea. Altii, au transformat-o in sport extrem! Adica asa, mai pe la mijloc, nu se poate?? Unii vad numai ce isi imagineaza, altii isi imagineaza ca vad…
    Nici eu nu cred ca viata ne-a fost data pentru a ne rupe de …viata, ci mai degraba pentru a ne scufunda in ea (aici am vorbit ca un pagan), cu toate simturile treze…

    Apreciază

  6. Probabil şi sexualitatea, şi violenţa, provin din latura animalică a individului. În momentul în care se reprimă raţiunea rămâne instinctul animalic, cu tot ce ţine de el. Extremele de care vorbeşti poate se datorează dezechilibrului din fiecare. Oameni echilibraţi mental şi sufleteşte, care să aleagă o cale de mijloc, sunt foarte puţini. În schimb, majoritatea preferă extremele tocmai pentru că nu poate găsi calea de mijloc, implicit echilibrul. Iar o mentalitate extremistă nu permite cuiva să vadă decât un singur aspect al unei situaţii sau chiar al vieţii în general. Aceşti oameni se plâng că viaţa e de doi lei, că nu le oferă destule bucurii şi că nu pot fi fericiţi, fără să realizeze că de fapt mentalitatea lor este de vină pentru felul în care văd viaţa. Dar asta e doar părerea mea şi, ca întotdeauna, există posibilitatea să mă înşel.

    Apreciază

  7. Cred ca orice “piesa” din lumea inconjuratoare contine intr-un fel sau altul informatia codificata a intregului… Atomul de exemplu contine universul in miniatura, iar codul genetic contine “posibilitatile” biologice ale fiecarei specii si nu numai!
    In ceea ce priveste Biblia, avem doua posibilitati: fie ea este o cronica, un document istoric, sau este un document divin, care contine coduri si informatii accesibile doar unor initiati! In prima varianta, nu este nimic special; este ceea ce fiecare din noi poate intelege din ea si in acelasi timp o colectie de texte care au fost supuse multor influente si prelucrari de-a lungul timpului. In cea de-a doua varianta, in care Biblia este pastratoarea unui cod si a unor mesaje divine, este cat se poate de clar ca poporul ales nu este cel evreu! Adica avand scrieri codificate asupra viitorului (sic!) cat si mesaje direct de la sursa divina si totusi sa te preocupe banul si dominatia lumii care acolo unde nu se poate face cu banii se face cu armele, tine de “codasii civilizatiei umane” si nu de “purtatorii stindardului”. In ultima vreme pietele au dictat demisia unor prim ministrii cat si oportunitatea desfasurarii unor razboaie in Irak, Afganistan si Libia. Repet, daca avand informatii atat de pretioase evreii persista in ceea ce fac acum, rezulta clar inferioritatea de cultura si civilizatie fata de toate celelalte popoare care vor sa traiasca in matca lor geografica fara a-i exploata pe ceilalti; mai mult chiar ca liderii lor nu au opozitie decat in sensul criticii ca se misca prea incet, ca nu sunt suficient de agresivi – niciodata ca drumul pe care se merge ar fi gresit.
    Si poate tocmai de aceea, povestea cu poporul ales este doar un mit ca atatea altele, pe care si le-au insusit si carora le-au devenit tributari. Nimic de condamnat si nimic de laudat, fara vinovatie sau merite, un popor creste prin mituri si traditii pentru a ajunge sa numai depinda de trecut si nicidecum pentru a-si impune mostenirea istorica, celorlalti… sau cel putin asa cred ca ar fi firesc!
    Felicitari pentru articol si pentru documentarea solida! A fost o reala placere sa-l parcurg. Numai bine!

    +1

    Apreciază

  8. Înţeleg că oamenii mai şi gândesc la fel uneori, dar nu mi se pare corect să copiezi comentariul lui Cristian şi să-l postezi şi tu. Webber, fiule, dacă ai ceva de spus, încearcă să te exprimi singur, eventual prin învăţarea unor cuvinte noi. Apoi poate reuşim să ne înţelegem.

    Apreciază

  9. VORBESC FOARTE SERIOS; Am FORMULA decodari cuvintelor din biblie. Am nevoie foarte mare de cineva [intelept] cu care sa colaborez si sai prezint toata descoperirea. Pe scurt sa spun despre ce este vorba; cind se scrie o litera se scrie si numarul de ordine din alfabet, si prin aplicarea unei formule se afla codul acelui cuvint. Citeva informati suplimentare sint afisate si pe web; https:/gavrilamesager.wordpress.com
    Am foarte multe informati referitoare la existenta omeniri, ma repet; CAUT UN OM INTELEPT, contactatima cit de urgent.
    email; gavrilacinci@yahoo.com
    Cu cea mai mare placere voi sprijini pe cei ce se apuca de aceasta decodare.

    Apreciază

  10. Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar ăsta nu e un cod. În momentul în care atribui fiecărei litere numărul corespunzător poziţiei sale în alfabet, trebuie să ţii cont de nişte lucruri. În primul rând, acest „cod” implică alfabetul limbii române. Biblia a fost scrisă în ebraică şi greacă. Fiecare dintre aceste limbi are un alfabet propriu, diferit de al nostru. Prin urmare, „codul” găsit de tine nu se poate aplica decât traducerii Bibliei în limba română. Iar cum cea originală este scrisă în alte limbi, posibilitatea existenţei unui cod implică neaparat limbile ebraică (pentru Vechiul Testament) şi greacă (pentru Noul Testament). Nu româna. Dacă cineva ar găsi un „cod” asemănător în Biblia tradusă în engleză, dar care duce la rezultate diferite, care dintre voi doi ar avea dreptate? Bineînţeles, cel care ar dovedi existenţa unui astfel de cod în Biblia scrisă în ebraică şi greacă.
    Fiecare cuvând din orice limbă poate da un număr, pe care poţi să-l reduci până se ajunge la o cifră. Ţinând cont că sunt câteva sute de mii de cuvinte în DEX şi doar nouă cifre, înseamnă că foarte multe cuvinte vor avea aceeaşi valoare numerică, după „codul” tău. Tu alegi pentru 666 cuvintele macrocip, fiara şi Adam. Eu pot să aleg altele, de exemplu viezure, varză şi barză. Ceea ce ne duce la cu totul o altă însemnătate.
    După acelaşi „cod”, 666 se mai scrie DDD. Cum ăstea sunt iniţialele emisiunii lui Diaconescu de la OTV, am putea să-l considerăm pe „viitorul preşedinte al României” întruparea antihristului. Nu am fi prea departe de adevăr cu această prezumţie, dar fără dovezi nu putem decât să fabulăm.
    Dacă vrei să afli o variantă mai logică legată de semnificaţia numărului 666, ai aici link-ul: https://klaudyu1.wordpress.com/2011/11/26/666/

    Apreciază

  11. – Din cea ce miai scris ma face sa cred ca nu ai incercat sa faci nici un cod pe vreun text biblic, in forma cum am sugerato. In primul rind cind cauti codul trebuie sa cunosti foarte bine textele in care se mai face referire la subiectul respectiv. Nici un om normal nu cred ca ar accepta ca ; varza sau barza ar putea face perta din subiuctul respectiv la care am facut referire.
    Iti sugerez; analizeaza cartea apocalipsa incepind cu capitolul 12.
    Fa codurile la cuvintele cheie, si tot odata fa codurile la cuvintele care iau parte la evenimentele istorice din perioada respectiva . Dupa acea COMPARA CODURILE, CELE DELA CUVINTELE PROFETICE CU CELE DELA EVENIMENTELE ISTORICE.
    Te vei canvinge ca exista intre ele o legatura identica si formeaza o noua propazitie cu cuvintele care reprezinta evenimente petrecute in istorie si sevor petrece si in vitor.
    Imi pare foarte rau ca nu ma pot explica mai clar, acesta este un mare minus al meu.
    Mentionez ca tot ce am prezentat referitor la acea formula de decodificat este foarte real. Pentru mine lucra foarte bine. Aceasta publicatie nu o fac pt. nici un interes personal. Doar trebuie sa incerti sa lucri cu ea, DACA CUNOSTI TEXTELE DIN BIBLIE.
    Te asigur ca ce am prezentat va fi confirmat ca este adevarat. Nu uita acest mesaj.

    Apreciază

  12. Iar eu ţi-am spus că nu poate fi vorba despre un cod adevărat când tu aplici aceste reguli la limba română. Noul Testament a fost scris în greacă. Dacă ar exista un cod acolo, ar trebui să se aplice la cuvintele în limba greacă. Nicidecum în română.
    Dacă pentru tine mai multe cuvinte au aceeaşi valoare numerică, foarte bine! Însă mie nu-mi spune nimic acest lucru. Poate ar trebui să încerci să explici mai bine, dacă vrei ca lumea să-ţi accepte ideea. Nu consider că ai vreun interes personal în toată povestea asta. Ci eşti doar un om care a făcut o descoperire pe care vrea să o prezinte lumii întregi. Şi eu am făcut câteva descoperiri pentru care aş băga mâna în foc. Însă, mai mult ca sigur mă voi arde, deoarece singurul lucru sigur în viaţă este moartea. Ţi-aş sugera să urmezi acelaşi principiu.
    Ţi-am propus să citeşti ce am scris despre numărul 666 şi despre anul apocalipsei. Sunt curios ce părere ai şi dacă ipotezele mele coincid în vreun fel cu rezultatele „codului” tău. Asta dacă nu consideri că eşti singurul care are adevărul obţinut, restul nemeritând să fie băgaţi în seamă.
    Nu uita acest mesaj.

    Apreciază

Lasă un comentariu