GTI Taxi – o aplicație fără complicație


5516a967938e81bd3f5dacff5fe153c7

 (Pentru concursul „Tu de ce ai recomanda aplicația GTI Taxi unui prieten?”, organizat de http://blogalinitiative.ro)

Bre, Marine, tre’ să-ți povestesc neapărat ce mi s-a întâmplat. Așa îmi stă pe suflet, că nu pot să mai aștept până mă întorc acasă. Te-aș fi sunat da’ nu mai am credit pe telefon, așa că îți scriu. Eu am vrut să-ți scriu o scrisoare, da’ fii-miu m-a convins că un e-mail ajunge mai repede. Am vrut să-i zic că n-ai calculator, da’ n-am vrut să-i stric copilului bucuria. Și nici n-am văzut până acum vreun poștaș cu e-mail-uri din astea, da’ bănuiesc că se mișcă mai repede decât ăla de la noi din sat, care stă mai mult beat prin crâșmă. Știi foarte bine că trebuie să-l trezești din beție ca să-ți dea pensia, apoi să-i dai o țuică să se dreagă, altfel nu te înțelegi cu el. Da’ nu despre ăsta vreau să-ți vorbesc, ’tu-i ceapa mamei lui, că iar îmi stric ziua dacă îmi amintesc.

Am fost zilele astea la fii-miu, la oraș. Bă, frumos, n-am ce să zic. Case mari, mașini scumpe, lume bună da’ multă. Nu poți să te hodinești și tu la amiază pe o rogojină, ca omu’, de la atâta gălăgie. Și sunt și afurisiți pe deasupra. Nu doar că nu-ți răspund când le dai ziua bună, da’ se și uită urât la tine dacă le ceri să-ți țină papornița cât te duci după un tufiș când te încearcă nevoile firești. Bre, Marine, ascultă ce-ți zic: degeaba au ăștia case cu zece etaje și tramvaie dacă n-au omenie ca la noi la țară. Da’ nu asta voiam să-ți povestesc. Ho, ai răbdare, că nu stai în ploaie. Șezi frumos pe prispă, mai ia o gură de pălincă și citește mai departe.

Când să plec acasă, fii-miu n-a putut să mă ducă la gară. Cică nu poate să întârzie la muncă nici măcar o oră, că lucrează în nu știu ce companie mare cu niște americani sau africani, n-am reținut exact. Bă, nu știu cum e la ăștia, dar mă gândeam că poți să te înțelegi cu ei, că doar suntem cu toții oameni. Ăsta micu’ cică nu, că au niște reguli stricte.slider2 Și m-a lăsat să plec cu taxiul. Eu am vrut să mă duc la marginea străzii, să fluier după unul când l-oi vedea că trece, da’ fii-miu nu m-a lăsat. Mi-a instalat pe telefon o drăcovenie de aplicație, GTI Taxi se cheamă, care mi-a arătat ce taximetriști erau prin zonă dispuși să-mi preia comanda. Aplicația asta mi-a arătat și ce șoferi să evit, din ăia care au mașini murdare, înjură la volan, sparg semințe sau ascultă manele. Bre, Marine, eu îs înțelegător din fire, că toți mai scăpăm câte o înjurătură și ne mai rupem pe o manea. Deși îl prefer pe Dolănescu ăl bătrân, că am copilărit cu el. Da’ nu pot, bre, să merg cu o mașină murdară, că mă râde tot orașu’. Să zică lumea că noi, ăștia de la țară, nu ne spălăm sau cum? Să nu mai vorbesc de ultimul taximetrist cu care am mers. Tot drumul mi-a povestit cum a făcut un accident, cum a intrat unul în el și chiar mi-a arătat pe telefon ce s-a întâmplat, că filmase tot. Am vrut să-i zic că poate a făcut accident pentru că se uita mai mult la telefon decât la drum da’ n-am mai apucat, că a și intrat într-o mașină parcată. Și tot el era tare în gură, că i-a tăiat ăla calea. Păi cum să merg, bre, cu așa șoferi kamikaze, din ăia care îți fac harakiri când ți-e lumea mai dragă?

Bă, după vreo două minute a și venit taxiul pe care l-am ales prin aplicația asta. A coborât omu’ din mașină și mi-a luat papornița din mână. Eu am căutat repede un par, ca să-l educ. Da’ băiatu nu voia să mi-o fure, ci să o pună în portbagaj. N-am încredere în ăștia de la oraș, așa că am ținut-o în brațe. După aia, taximetristul mi-a deschis ușa. Eu n-am înțeles ce face și am crezut că vrea să urce el pe locul din dreapta, așa că m-am dus frumos la volan, chiar dacă nu știu să conduc. Da’ mi-am zis că nu poate să fie prea greu; tragi de manetă, tragi de volan și tre’ să pornească ea pân’ la urmă. Mi-a explicat omu’ că deschisese ușa pentru mine, așa că am mclaren-p1-taxi-2ieșit și am trecut la locul meu. În mașină ce să mai zic? Bre, Marine, mirosea frumos, a levănțică, de nici nevastă-mea n-a mirosit vreodată așa. Curat, elegant, ce mai? Mă simțeam ca un boier. Chiar mă gândeam că era bine dacă luam taxiul până acasă, să vadă tot satul că m-am ajuns. Pe drum eu eram stresat, să nu mă bage și nebunul ăsta în vreun gard, ceva. Da’ omu a condus frumos, n-a luat nicio groapă, nici măcar basca nu mi s-a mișcat de pe frunte. Când am ajuns la gară am plătit cu cardul lu’ fii-miu exact cât a făcut cursa. Nici un ban mai mult! I-am dat un leu să aibă și el de un rachiu, da’ n-a vrut să primească. Bă, mai rar așa ceva. Ba chiar mi-a dat și un calificativ pozitiv, care e ca un fel de notă. Îți dai seama? Eu n-am luat niciun 10 în toți cei 3 ani de școală, da’ am luat acum de la taximetristul ăsta. Băiat de treabă, nu glumă, să-i dea Dumnezeu sănătate. I-am zis că-l servesc cu un vin bun când o trece pe la noi prin sat, că merită o cinste.

Pe lângă toate astea, după ce că a condus frumos și atent, nici n-a încercat să mă ocolească pe nu știu unde. Am ajuns la gară chiar mai devreme! Da’ nu mi-am dat seama de asta și, grăbindu-mă ca să nu pierd trenul, am luat din greșealăslider1 altul. Acum sunt pe undeva prin Ialomița. Nu știu exact pe unde e asta sau cum o să ajung acasă, dar mă uit pe GTI Taxi să văd ce taximetrist de încredere găsesc prin zonă și mă descurc. Tu reține că aplicatia GTI TAXI se poate descărca gratuit din App Store (iOS) sau Google Play (Android), în funcție de tipul telefonului pe care îl folosești. Și trage-ți internet până ajung acasă, ca să-mi citești e-mailul și să pregătești niște bani pentru cursa asta, că ți-i dau eu când mi-o veni pensia. Țipă și peste gard la nevastă-mea, să pună mâncarea la încălzit. Acum te las, că deja mi-a venit taxiul. Sănătate, bre! Și nu uita de bani!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: