Pe ei, pe mama lor!


stirea1008_1

(Pentru concursul „Hai și tu la amicalul România – Georgia”, organizat de http://blogalinitiative.ro

În sfârșit s-a calificat naționala României la un turneu final, după prea mulți ani de așteptare. În sfârșit putem să ne scoatem echipamentele de suporteri de la naftalină și să începem să strângem bani, pentru că avem de umplut barurile pentru a vedea meciurile de la Euro 2016, mai ales pe cele ale României. Cei cu buzunare mai dotate le vor putea urmări din tribunele stadioanelor franțuzești iar noi, restul, ne vom mulțumi cu micile ecrane. Din fericire, Telekom România este din iunie 2015 sponsor oficial al echipei naționale a României și doar la Dolce Sport, televiziunea de sport a Romtelekom, se văd toate meciurile UEFA Euro 2016 și nu mai puțin de 28 dintre acestea în exclusivitate. Poți citi mai multe pe această pagină.

Nu putem lăsa băieții de la națională să plece la Euro fără încurajări, mai ales că vor deschide competiția pe 10 iunie, într-un meci împotriva Franței. Am ales să-i îmbărbătez într-un mod puțin diferit, inspirat din vorbele de duh ale unor personalități din fotbalul românesc. Doar pentru a fi sigur că mesajul meu va fi receptat cum se cuvine. Așadar, dați drumul la valuri în tribune, pentru că urmează mesajul meu de încurajare pentru echipa națională:

Băi, băieți, bravo că vă duceți la Euro. Dar înainte să plecați trebuie să știți ceva. Nu putem să ne ascundem după unghii1, omul e o ființă umană2. Eu prin presupuneri deduc3 că filosofia este o transcedentală propedeutică pentru sufletul bântuit de moarte al românului4. Prin urmare, este incontestabilă fortuirea ca românul să fie un strașnic luptător sârb5. Dar aici nu mai jucați pentru voi sau pentru familiile voastre, ci pentru patrie. Familia e sfântă, pe când patria e sacră6. Iar voi știți că la pomul lăudat nici mere nu face7 și globalizarea e în toată lumea8. În timpul liber puteți să mergeți la școală dacă vreți, că e și școala bună la ceva9. Sau puteți să vă luați câte un apartament într-un bloc notes10 și să vă relaxați în el stând doar în lenjeria interioară11 ori rugându-vă la unul Dumnezeu, Tatăl atotstivuitorul12. Acasă faceți ce vreți, că fiecare om suntem diferiți iar el se va identifica cu el însuși13. Aici suntem la Euro. Știu că mulți dintre voi muncesc 24 de ore pe zi, iar uneori chiar și noaptea14. Știu că mulți sunteți muncitori, foarte muncitori, dar terenul de fotbal nu e șantier15. Trebuie să aveți mai multă mentalitate16. Știți doar că Iancu dacă talent, orice ne-a demonstrat totul17. Cu privire la reapariția blaturilor să nu vă fie frică, dar să vă temeți18. Haideți să mergem acolo, haideți să ieșim, să câștigăm orice, să facem să fie bine ca să nu fie rău19. Să jucăm din plăcere, nu contează câte bătăi luăm, că două mai slabe în campionat tot găsim20. Dacă ne pregătim bine, normal că suntem pregătiți21. Important e punctele22 iar dacă vom câștiga toate meciurile, cred că vom fi favoriți la titlu23. Despre primul meci o spun pe românește: băieți, ați pus-o! Franța e dură și șmecheră24. Dar sunt pesimist, cred că îi putem învinge25. Este un meci de care pe care, dar nu este decisiv26. Dacă marcăm un gol la început, pe urmă putem să jucăm și la 0-027. Cred că îi batem dacă înscriem mai multe goluri decât ei, așa cred28. Tactica o știți prea bine; cine nu, ori nu se pricepe, ori e rău-binevoitor29. Nu e mare lucru: pase scurte și pe sus, ai, n-ai mingea, tragi la poartă30. Iar care e în fața porții s-o înscrie31. Să știți că n-o să fiți singuri acolo. Eu mi-am dat seama ce înseamnă un public arhiplin32, iar echipa națională are nevoie de suportul suporterilor echipei naționale33. O să aveți acolo destui suporteri, 80 la sută din București și 40 la sută din provincie34. Hai să le facem o bucurie, că n-au mai avut de mult. Nu să îi faceți să plângă, dar măcar să le dea lacrimile35. Hai să le arătăm că se poate. Hai să le arătăm că Dumnezeu e din nou român. Hai să facem România mândră și de noi, nu doar de Halep. Hai să le arătăm tuturor că viața e frumoasă, dar merită trăită36. Hai, România! Pe ei, pe ei, pe ei, pe mama lor!

Autorii perlelor care au inspirat urarea de mai sus:

 1. Gheorghe Hagi
 2. Gheorghe Hagi
 3. Gheorghe Ștefan
 4. Cornel Dinu
 5. Cornel Dinu
 6. Mitică Dragomir
 7. Dorinel Munteanu
 8. Gheorghe Hagi
 9. Gheorghe Hagi
 10. Claudiu Răducanu
 11. Gheorghe Hagi
 12. Cristi Borcea
 13. Gheorghe Hagi
 14. Mitică Dragomir
 15. Cornel Dinu
 16. Victor Pițurcă
 17. Gheorghe Hagi
 18. Marian Condescu
 19. Gheorghe Hagi
 20. Valeriu Iftime
 21. Cornel Râpă
 22. Gheorghe Hagi
 23. Gheorghe Hagi
 24. Iasmin Latovlevici
 25. Nicolae Mitea
 26. Marius Măldărășanu
 27. Gigi Becali
 28. Gabi Tamaș
 29. Victor Pițurcă
 30. Gabi Stan
 31. Claudiu Răducanu
 32. Ilie Stan
 33. Cristi Chivu
 34. Ionel Dănciulescu
 35. Cosmin Moți
 36. Gheorghe Hagi
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: